Sida Partnership Forum firar 20 år i Härnösand - en förmiddag om framtidens utvecklingssamarbete!

DIGITAL
Som en del av Sida Partnership Forums 20-årsjubileum bjuder vi in aktörer inom svenskt utvecklingssamarbete till en digital förmiddag för att diskutera och inspireras av förhållningssätt och metoder för att hantera morgondagens utmaningar.

Vi lever och verkar i ett globalt samhälle som snabbt förändras. Denna förändringstakt kräver ofta nya sätt att både tänka och agera för att hitta lösningar på globala utmaningar, samtidigt som vi behöver accelerera arbetet med Agenda 2030. Var kan biståndet göra störst skillnad och hur kan vi rigga våra organisationer och samverkansytor givet detta? Vad kan du och din organisation göra redan idag? 
För att hjälpa oss att besvara dessa frågor har vi bjudit in Sidas generaldirektör Carin Jämtin och Sidalabbet


Vad kommer att beröras under förmiddagen?

  • Med hjälp av Carin Jämtin syr vi ihop biståndsresan från millennieskiftet och fram till idag. Hur har biståndet utvecklats de senaste 20 åren? Vilka är de stora lärdomarna inför framtidens utvecklingssamarbete? 
     
  • Vi reser 10 år framåt i tiden tillsammans med Sidalabbet. Det blir praktiska övningar där vi djupdyker i olika framtidsscenarios: Hur ser biståndslandskapet ut? Hur har klimatförändringarna och digitalisering kommit att påverka det internationella utvecklingssamarbetet? Vilka aktörer samverkar med varandra och hur arbetar det internationella samfundet för att förebygga kriser och konflikter?

 

Målgrupp

Mötet riktar sig till myndigheter, civilsamhällesorganisationer och näringslivsaktörer som arbetar med utvecklingssamarbete. Observera att språket på mötet är svenska.
Max antal platser: 100

 

Deltagande

​Eftersom detta möte innehåller interaktiva moment är det viktigt att du deltar via en egen dator.

 

Anmälan

Anmäl dig via formuläret. Din plats reserveras i samband med anmälan. Bekräftelse med Zoomlänk skickas ut till den e-postadress som du angivit. Håll koll i skräpposten och hör av dig till oss om du inte mottagit en bekräftelse i samband med din anmälan. Vi tar inte emot anmälningar via e-post.

Observera! Om du redan är registrerad i vår portal behöver du logga in först. Se informationen i den gula rutan överst i formuläret.

 

Kontakt

Camilla Wedenstam, Programansvarig specialist, Sida
camilla.wedenstam@sida.se

För frågor om din anmälan, kontakta spf@sida.se.